Search This Blog

Sunday, April 5, 2015

WINDS OF CHANGE...


Poate nu neapărat change, mai degrabă growth. Ideea e că se întamplă multe lucruri, mărunte, care poate nu le apreciez atât cât ar trebui la momentul actual, deoarece sunt prea atentă la the big picture.






Știu, sfatul cel mai frecvent auzit în ziua de azi e să faci un pas înapoi și să vezi imaginea de ansamblu, să nu te ambalezi în lucruri mărunte, poate cu efect negativ asupra noastră, cum ar fi problemele sau motivele de stres precum locul de muncă, relațiile, banii etc.

Dar eu am luat o decizie acum ceva vreme (3 ani mai exact), că voi fi designerul propriei mele vieți și că voi face tot ce-mi stă în putință să îmi placă viața mea. Iar asta a însemnat clar schimbatul macazului în ceea ce privește ce studiam și ce prestam ca job. Nu m-am sucit cu 180 grade și nu m-am decis să mă fac doctor, sau astronaut, ci doar am analizat un pic situația și am decis să îmi transform pasiunea de ani buni (coseam și desenam rochii de când mă știam și de câțiva ani lucram de acasă la comandă rochii de seară) în cariară și viață.

Și de atunci tot muncesc și învăț. Și deși sunt conștientă că din învățaț nu mă voi opri niciodată, cum nici din muncă nu plănuiesc să o fac, sunt totuși dejă în locul în care mă visam de mică și uit să mă bucur de asta, deoarece destinația finală se tot schimbă, crește odată cu mine și probabil (sper!) va continua să crească și dupa ce eu nu voi mai fi dacă îmi fac bine treaba.

Deci ce ar trebui eu să mă sfătuiesc pe mine ar fi să mă apropii mai tare de lucrurile de zi cu zi și să le celebrez așa cum merită, că drumul pe care am pornit e acum, se desfășoară în fața mea și eu cu mana mea îl cos zi de zi, iar the big picture s-ar putea să nu fie developată niciodată.

Așa că vreau să consemnez câteva lucruri mărunte ce se întamplă/desfășoară în acest minunat și important pentru mine an 2015:

* anul 2015 e anul în care termin masterul în design vestimentar și chiar acum lucrez la tema de disertație care e una foarte personală și dragă mie, iar asta sper că se va vedea și în rezultatul final din luna iulie;

* laurachirita.ro e al meu și e în lucru, iar rezultatul sper să fie o casă de-a mea virtuală, cu ferestre luminose și vitrine pline de creații de-ale mele la prețuri corecte;

* deja sunt în cautarea unui spațiu perfect pentru viitorul atelier+showroom Laura Chiriță, care sper să fie așa cum îl visez și să mi-l și permit. Deci dacă aveți cunoștiițe despre astfel de spații în Timișoara, please let me know.

* particip la primul și probabil singurul concurs internațional studențesc de design vestimentar, Arts of Fashion din San Francisco (plănuiesc să termin cu studenția curând);

* am ocazia de a da mai departe din ce știu și învăț eu, momentan doar Costinei și Ramonei (anul trecut au mai fost Andreea, Alexandra și mai o Alexandră), dar de ele sunt tot mai mândră pe cum trec săptămâniile;

* și nu în ultimul rând, poate chiar cel mai important aspect e faptul că reușesc să observ progres de la zi la zi, cu fiecare rochie nouă făcută, tehnică nouă studiată, sursă de inspirație nouă explorată.

 Acestea fiind spuse, în gura mare pe internet, vă sfătuiesc și pe voi la fel, să vă bucurați de lucrurile mărunte, de pașii intermediari către ceea ce vă doriți să atingeți, de acei baby steps, care de fapt alcătuiesc drumul vostru.

“Life is all about the Journey, not the Destination!” (parafrazarea unui citat de Ralph Waldo Emerson.)

Till next time, shine on!

2 comments:

  1. draga mea, Laura, iti doresc sa faci tot ce iti propui si sa ajungi acolo unde vrei :) deja esti pe drumul cel mai bun si n-am nici o indoiala ca iti veni indeplini toate visele.
    cat despre lectii... as mai veni ca am fff multe lucruri de invatat de la tine, doar ca acuma nu prea e timp, dar cand iti gasesti locul pentru atelier si daca dai acolo lectii, poate am un copil cuminte si pot veni sa invat :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc Andreea!

      Așa să fie :). Eu sper ca micul meu atelier să fie un loc primitor și pentru căței și copii! Organizăm o mini-grădiniță acolo cât timp noi învățăm :D

      Delete